9/25/08

Tatry-popis,galéria obrázkov


Slovensko má deväť národných parkov, ktoré v sebe skrývajú to najcennejšie zo Slovenskej prírody. Pýchou Slovenska sú Vysoké Tatry, Nízke Tatry, Veľká Fatra, Malá Fatra, Slovenský raj, Slovenský kras, Muránska planina, Pieniny a národný park Poloniny.


Vyše 40% územia Slovenska tvoria lesy. Početné pohoria s výraznou členitosťou a rozmanitosťou horských terénov lákajú čoraz viac návštevníkov, ktorí tu túžia stráviť tiché a romantické chvíle oddychu a pohody.








Špecifickým územím so svojráznymi geologickými a morfologickými zvláštnosťami, klímou, flórou a faunou sú národné parky. Na mnohých miestach možno obdivovať panenskú prírodu, nenarušenú civilizačnými vplyvmi. Na Slovensku existuje deväť prírodných národných parkov, ako najvýznamnejšie prírodné dedičstvo a miesto aktivity cestovného ruchu v lete i v zime.

Slovenské národné parky poskytujú ideálne prostredie na pešiu turistiku. Odmenia Vás krásnymi panoramatickými výhľadmi na ktoré budete ešte dlho spomínať. V každom národnom parku sa nachádza niekoľko kilometrov značených turistických trás, kde si na chuť si prídu zdatný aj menej zdatný turisti.


 

3 comments:

Anonymous said...

avoj tu saslicka pisalal si mi na stary blog moj novy blog je saslik.blog.cz prid

Nataša said...

pekné mpozeme si thu dopisovat ak chces paa...a akos amas?

Nataša said...

Hi I´m Nataly,!!!POST O COMMENT