9/25/08

Tatry-popis,galéria obrázkov


Slovensko má deväť národných parkov, ktoré v sebe skrývajú to najcennejšie zo Slovenskej prírody. Pýchou Slovenska sú Vysoké Tatry, Nízke Tatry, Veľká Fatra, Malá Fatra, Slovenský raj, Slovenský kras, Muránska planina, Pieniny a národný park Poloniny.


Vyše 40% územia Slovenska tvoria lesy. Početné pohoria s výraznou členitosťou a rozmanitosťou horských terénov lákajú čoraz viac návštevníkov, ktorí tu túžia stráviť tiché a romantické chvíle oddychu a pohody.








Špecifickým územím so svojráznymi geologickými a morfologickými zvláštnosťami, klímou, flórou a faunou sú národné parky. Na mnohých miestach možno obdivovať panenskú prírodu, nenarušenú civilizačnými vplyvmi. Na Slovensku existuje deväť prírodných národných parkov, ako najvýznamnejšie prírodné dedičstvo a miesto aktivity cestovného ruchu v lete i v zime.

Slovenské národné parky poskytujú ideálne prostredie na pešiu turistiku. Odmenia Vás krásnymi panoramatickými výhľadmi na ktoré budete ešte dlho spomínať. V každom národnom parku sa nachádza niekoľko kilometrov značených turistických trás, kde si na chuť si prídu zdatný aj menej zdatný turisti.